martes, 15 de marzo de 2016

L’escriptora Núria Pradas visita l’Escola Vila-romà.

El passat  dijous 3 de març ens va visitar l’escriptora de lliteratura Infantil i Juvenil Núria Pradas.

Els alumnes de cinquè i sisè han estat llegint  i treballant a l’aula el llibre “Abril, es nom de primavera”.  El fet que els protagonistes  tinguin la mateixa edat que els lectors, fa que aquests s’ identifiquin amb els protagonistes. El llibre enganxa i es llegeix amb una revolada.

L’autora ens va explicar que escriure aquest llibre va representar un repte per a ella perquè el seu editor li va demanar que escrivís una història d’amor i mai n’havia escrit cap per a joves.

També va parlar de com va començar a escriure: que de joveneta volia ser mestra i que li agrada molt el teatre: escriure, actuar, dirigir... i com que escriure li va agradar tant, va fer una novela que porta per títol “Sol d’hivern”, era l’any 1995 . I després una altra...., així en un moment donat va haver d’escollir entre ser mestra o ser escriptora. Es va decantar per escriure.

La Núria Pradas és una escriptora prolífica, doncs ha publicat més de cinquanta-tres llibres. Ens explica que escriure és una feina diària i que s’ha de fer amb paciència i temps. Els llibres són lents de fer i de publicar, s’ha de fer l’esquelet del llibre, preparar els personatges, escriure corregir, repassar. I pensar molt!!!

Recomana als alumnes que llegeixin en veu alta, que quan escriguin repassin i puntuïn bé.

En acabar la xerrada, l’autora va signar cadascún dels llibres que havíen llegit els alumnes, posant-t’hi el seu nom. D’aquesta manera tenen un bon record d’aquest dia.

Altres títols de l’autora són: “Lior”, ”L’extraordinària píndola rosa”, “La batalla de la sopa”, L’Estiu amb l’Anna”, “Posa una tieta Adela a la teva vida”, “Parella de dames”, “La princesa Pomèlia” i molts i molts més.
El seu últim llibre: “Somnis a mida”.

A l’escola continuem apostant per la lectura, aquest curs podem afegir a la Núria Pradas a la llista dels altres professionals que ens han visitat com: Carles Sala, Ricardo Alcántara, Miquel Desclot, Rodolfo del Hoyo, Mercè Arànega, Eulàlia Canal...

No hay comentarios:

Publicar un comentario